Pascal Bosmann

You Are Viewing

A Blog Post

Stichting Make a Memory

Begin dit jaar ben ik begonnen met fotograferen voor Stichting Make a Memory. Op verzoek van ouders maak ik een blijvende herinnering van ernstig zieke, terminale, of pas overleden kinderen. Het doel is om foto’s te maken waar ouders graag naar terugkijken – misschien zelfs met trots aan anderen laten zien. Omdat ze laten zien wie hun kindje echt was. De eerste keer dat ik het ziekenhuis uit liep wist ik niet wat ik meemaakte. Zoveel emoties, zo intens, ik ben mezelf niet eerder op die manier tegengekomen. Eenmaal thuis ben ik direct begonnen met het nabewerken. Eerst de foto’s omzetten in zwart-wit, dan de meest bijzondere selecteren. Op dat moment zie je pas hoeveel er eigenlijk gebeurd is in die twintig minuten. Vader, moeder, grote zus, iedereen beleefde het moment op zijn of haar eigen manier. En ik was daar heel even onderdeel van. Wat een bijzonder werk, en wat voel je je even echt ‘mens’.

Stichting Make a Memory